Valitse sivu

Päijät-Hämeen kuntien ja kaupunkien hallitusten ja valtuustojen puheenjohtajat tapaavat säännöllisesti kerran kuukaudessa järjestettävässä puheenjohtajafoorumissa. Sen puheenjohtajuus kiertää puolivuosittain. Keväällä 2023 puheenjohtajana toimi Hollolan kunnanhallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Teemu Kinnari. Syyskaudella 2023 foorumin vetovastuu siirtyy Hollolasta Iittiin ja puheenjohtajaksi nousee Iitin kunnanhallituksen puheenjohtaja Atte Savelainen.

  • Puheenjohtajafoorumi on päättäjille näköalapaikka maakunnalliseen edunvalvontaan. Edunvalvontaan liittyvät teemat ovat asialistalla kaikissa kokouksissa ja erityisen tärkeitä ne ovat nyt uuden hallituksen aloittaessa hallitusohjelmansa toimeenpanoa. Foorumin tavoitteena on osaltaan varmistaa, että maakunnallista edunvalvontaa tehdään yhteisillä nuoteilla, korostaa foorumin uusi puheenjohtaja Atte Savelainen.

  • Puheenjohtajafoorumin toiminta on maakunnassa vuosien varrella vakiintunut. Se on lisännyt alueen ykköspäättäjien sitoutumista yhteisiin tavoitteisiin ja osoittanut, että maakunnassa on todellista tahtoa tehdä yhteistyötä ja käydä rakentavaa keskustelua aiheesta kuin aiheesta, iloitsee maakuntajohtaja Niina Pautola-Mol.

Päijät-Hämeen puheenjohtajafoorumissa ei tehdä päätöksiä. Sen sijaan se on merkittävässä roolissa päättäjien tiedonvaihtokanavana ja yhteisen ymmärryksen rakentajana pohdittaessa koko maakunnan sekä sen kuntien ja kaupunkien elinvoiman vahvistamista.

Lisätietoja:

Atte Savelainen, p. 040 577 9712

Niina Pautola-Mol, p. 044 077 3010