Valitse sivu

Rahoittajat esittelevät vaihtoehtoja webinaarissa 31.1.2024

Kuinka hyvin tunnet säätiöiden, rahastojen ja muiden tahojen jakamia tutkimusrahoituksia?

Rahoituksia voi pitää mittakaavaltaan sen verran merkittävinä, että niihin kannattaa tutustua.

Esimerkiksi vuonna 2022 säätiöt ja rahastot ry:n jäsenten kerrotaan rahoittaneen ”tiedettä 295 miljoonalla eurolla, taidetta 76 miljoonalla eurolla ja muuta yhteiskunnan kehittämistä 145 miljoonalla eurolla”. Tieteessä rahoitettiin erityisesti lääke- ja terveystieteitä (99 milj. €), yhteiskunta- ja taloustieteitä (52 milj. €) ja humanistisia tieteitä (41 milj. €). Kolme suurinta tukijaa yksityisten, yleishyödyllisten apurahasäätiöiden ja -rahastojen joukossa vuonna 2021 olivat 1. Suomen Kulttuurirahasto (53,4 milj. €), 2. Koneen Säätiö (49,9 milj. €) ja 3. Svenska kulturfonden (41,9 milj. €). (Lähde: saatiotrahastot.fi/saatiotuki-lukuina.) 

Mikäli haluat päivittää tietojasi tämän tyyppisistä rahoitusmahdollisuuksista, ilmoittaudu mukaan kaikille avoimeen ja maksuttomaan webinaariin keskiviikkona 31.1.2024 klo 14–16, joko Teams-yhteyden välityksellä tai paikan päällä Päijät-Hämeen liiton toimistolla.

Tilaisuudessa esitellään muutamia alueellamme sekä valtakunnallisesti toimivia säätiöitä, rahastoja ja tutkimusrahoittajia. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä ja saada siten parempi käsitys erilaisista rahoitusmahdollisuuksista.

Kenelle tilaisuus tarkoitettu?

Opiskelet tai olet jo työelämässä, olet tutkija, tekijä tai kehittäjä, johtaja, päättäjä, jotain muuta tai näitä kaikkia. TKI-toiminta tarvitsee monenlaisia toimijoita ja ennen kaikkea erilaisten toimijoiden yhteistyötä. Tämä tilaisuus on suunnattu kaikille tavalla tai toisella aiheesta kiinnostuneille, joten älä epäröi ilmoittautua mukaan matalalla kynnyksellä. Teamsiin kyllä mahtuu.

Osallistu etänä tai livenä

Osallistua voit siis joko Teamsin välityksellä tai Päijät-Hämeen liiton toimistolla. Kokoustilaamme mahtuu 30 henkilöä, joten ilmoitamme sähköpostitse, onko paikan päällä tilaa. Lähetämme Teams-osallistumislinkin ja paikan päälle tuleville saapumisohjeet lähempänä tapahtuma-ajankohtaa.

Ilmoittaudu vaikka nyt heti

Ilmoittaudu mukaan: https://link.webropolsurveys.com/S/BCB732A3F5A1B0C7

Päijät-Hämeen TKI-ryhmä on asettanut maakuntastrategiaa vauhdittavan tavoitteen TKI-rahoituksen tuplaamisesta. Se ei onnistu, jos emme tavoita uusia kykyjä ja organisaatioita. Tarvitsemme myös laajempaa tietoa rahoitusmahdollisuuksista laadukkaiden hakemusten tekemiseksi.

  • Tähän tammikuun lopun tilaisuuteen on helppo osallistua, voit tulla Teamsiin kuulolle, jos jäisi vaikka joku idea itämään. Tai aktiivisena osallistujana on hyvä tilaisuus kysyä rahoittajilta tarkennuksia. Paikan päälle tulijoilla on myös erinomainen mahdollisuus verkostoitua muiden kanssa. Ja tokihan aina on helpompi ottaa yhteyttä, kun on jo kerran tavattu, muistuttaa kehittämisjohtaja Juha Hertsi.

Ohjelma 31.1.

Alueella toimivia säätiöitä, yleisesittely

Ilmari Pirkkamaa asiantuntija, Lahden Yliopistokampus

Päijät-Hämeen rahasto / Suomen kulttuurirahaston maakuntarahasto

Arto Ristola asiamies

Lahden Teollisuusseuran Säätiö

Valtteri Simola asiamies

PHP Säätiö

Ari Turunen asiamies

Kysymykset

Yleisesittelyä valtakunnallisista keskeisistä säätiöistä ja rahastoista

Kristiina Brusila-Meltovaara LUT University

Teknologiateollisuus ry

Juha-Pekka Kärkkäinen aluepäällikkö

Suomen Akatemia

Tiina Petänen tiedeasiainneuvos

Muut rahoitusasiat

Lisätietoja

Juha Hertsi
kehittämisjohtaja
+358 44 371 9442
juha.hertsi(a)paijat-hame.fi

Sanna Tuominen
erityisasiantuntija
+358 440 773 437
sanna.tuominen(a)paijat-hame.fi