Valitse sivu

Maahanmuuttoasiain toimikunta totesi, että Hämeessä työvoiman saatavuus on vaikeutunut useilla toimialoilla. Rekrytoinnin ongelmat Hämeessä liittyvät pitkälti työvoimatarjonnan ja tarjolla olevien työpaikkojen kohtaantoon. Toimikunta päätti lisätä jo aiemmin linjauksessa olleiden terveysalan, maatalous-, metalli- ja rakennusalan ammattien lisäksi uuteen linjaukseen kuljetustyöntekijät, ravintola- ja suurtaloustyöntekijät sekä siivoojat. Linjauksessa arvioidaan työvoiman saatavuutta eri ammattialoilla Päijät-Hämeessä ja Kanta-Hämeessä.

Keskustelua käytiin myös teollisuuden prosessityöntekijöistä, mutta todettiin, että asiassa tarvitaan hieman lisää taustaselvitystä. Prosessityöntekijöiden sekä mahdollisten muiden ammattialojen tilanteesta keskustellaan maahanmuuttoasioiden toimikunnan syksyn kokouksessa, jolloin linjausta tarkistetaan seuraavan kerran.

Kansainvälinen rekrytointi tukee osaavan työvoiman saatavuutta, ja on Päijät-Hämeen maahanmuutto-ohjelman tavoitteiden mukaista. Tarvitsemme alueelle lisää työ- ja opiskeluperäistä maahanmuuttoa, toteaa edunvalvontajohtaja Juha Hertsi Päijät-Hämeen liitosta.

>> Lue lisää työlupalinjauksesta ELY-keskuksen sivuilta

>> Tutustu Päijät-Hämeen maahanmuutto-ohjelmaan

Lisätietoja

Juha Hertsi
edunvalvontajohtaja
Puh. 044 371 9442
juha.hertsi(a)paijat-hame.fi