Valitse sivu

Päijät-Hämeen Vaikuttajakoulun osallistujat kertoivat lähteneensä mukaan toimintaan, koska konsepti vaikutti mielenkiintoiselta.

  • Minä innostuin Vaikuttajakoulusta, kun Jayla oli pitämässä koulullamme esittelyä ja toiminta vaikutti kiinnostavalta. Olen nimittäin ollut aikaisemminkin kiinnostunut vastaavanlaisesta toiminnasta, ja tämä vaikutti hyvältä mahdollisuudelta tutustua uusiin saman henkisiin ihmisiin, kertoo Lauren Kantosaari.

Valeriy Trubin puolestaan ajatteli, että Vaikuttajakoulu olisi hyvä paikka päästä uudistamaan osaamista.

  • Minä innostuin hakemaan vaikuttajakoulutukseen, koska olen kiinnostunut politiikasta ja haluan edistyä ja uudistaa osaamista, toteaa Valeriy Trubin.

Toiminta käynnistyi 27.9.

Ensimmäisellä tapaamiskerralla maakuntahallituksen puheenjohtaja Pekka Komu toivotti vaikuttajakoululaiset tervetulleiksi ja vastasi nuorten kysymyksiin. Maakuntajohtaja Niina Pautola-Mol kertoi tervetulopuheenvuorossaan myös oman uratarinansa. Tämän siivittämänä osallistujat innostuivatkin tiedustelemaan esimerkiksi harjoittelumahdollisuuksia kansainvälisessä ympäristössä, kuten Euroopan unionissa.

Osallistujat pääsivät tutustumaan myös hieman maakuntaliiton toimintaan, kun edunvalvontajohtaja Antti Kalliomaa ja kehitysjohtaja Juha Hertsi esittelivät edunvalvontaa ja aluekehittämistä. Alumnipuheenvuorossaan Ella Siltanen kertoi tehtävästään Lukiolaisten Liiton puheenjohtajan tehtävissä, joka herättikin vilkasta keskustelua. Nuoret halusivat kuulla tarkemmin Ellan vaikuttamistehtävästä.

Vaikuttajakoulun osallistuja Lauren Kantosaari kertoo uratarinoiden olleen vaikuttavia.

  • Ensimmäinen tapaamiskerta oli todella mielenkiintoinen ja kuulimme todella erilaisia uratarinoita, jotka olivat mielestäni erittäin vaikuttavia, toteaa Lauren Kantosaari.

Ensimmäinen tapaamiskerta oli innostava. Mukana on paljon nuoria, joilla on erilaisia mielenkiinnonkohteita, joka on kokonaisuuden kannalta tärkeää. Osallistujat olivat keskustelevia ja aktiivisia kysyjiä, joka oli oikein hieno juttu, kertoo koordinaattori Jayla Tammiharju.

Päijät-Hämeen liitto tekee yhteistyötä YLE Lahden ja Etelä-Suomen Sanomien kanssa

Vaikuttajakoulun toteuttaa Päijät-Hämeen liitto yhteistyössä Etelä-Suomen Sanomien ja YLE Lahden kanssa. Osallistujat saavat toiminnan ajaksi henkilökohtaiseen käyttöön Etelä-Suomen Sanomien digitunnukset sekä mahdollisuuden kirjoittaa mielipidekirjoituksia.

  • Mediayhteistyö tukee kokonaisvaltaisesti vaikuttamisosaamista. Tällaisena aikana on tärkeää, että lähteenä on riippumattomia ja luotettavia lähteitä, joiden varassa rakentaa omia mielipiteitä. Kumppanimme tarjoaa juttuja paikallisesti, alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti, painottaa koordinaattori Jayla Tammiharju.

Osallistujat ovat tarttuneet Etelä-Suomen Sanomien tarjoamaan mahdollisuuteen ja ottaneet käyttöön digitunnukset. Ensimmäisen tapaamiskerran aikana osa innostui mahdollisuudesta kirjoittaa mielipidekirjoituksia.

Seuraavaksi luvassa kuntiin ja kaupunkiorganisaatioon tutustumista

Vaikuttajakoulun tapaamiset ovat kerran kuukaudessa. Seuraavalla kerralla 18.10. Päijät-Hämeen Vaikuttajakoulu tutustuu kuntiin ja kaupunkiorganisaatioon vaikuttajakoululaisten toivomien aiheiden näkökulmasta. Tapaamiskerta järjestetään Lahden kaupungintalolla, jossa pääsemme kuulemaan ajankohtaisesta kaupunginjohtajan valintaprosessista, kunnan palveluiden järjestämisestä, kuntataloudesta, kaupunginjohtajan työstä ja keskustelemaan suomalaisiin kuntiin liittyvistä aiheista. Asiantuntijavierailijoita saapuu niin Lahdesta, kun kehyskunnastakin.

Osallistujat kertovat odottavansa seuraavia tapaamiskertoja.

  • Odotan kovasti sitä, millaisia kokemuksia saan Vaikuttajakoulussa ja millä tavalla se avartaa käsitystäni erilaisista toimijoista Suomessa, sanoo Lauren Kantosaari.
  • Ensimmäinen kokous vaikutti tosi hyvältä ja nosti odotukset seuraaviin kokouksiin, toteaa Valeriy Trubin.

Lisätietoja 

Jayla Tammiharju 
Vaikuttajakoulun koordinaattori 
+358 44 0773 438 
jayla.tammiharju(a)paijat-hame.fi