Valitse sivu

WWF:n maailmanlaajuista Earth Hour -ympäristötapahtumaa vietetään jälleen ensi lauantaina 23.3.2024 klo 20.30–21.30. Tapahtuma tunnetaan kenties parhaiten symbolisesta valojen sammuttamisesta – valomerkistä ilmaston ja luonnon puolesta. Earth hour sai alkunsa Sydneysta vuonna 2007, jolloin yli kaksi miljoonaa ihmistä osoitti päättäjille huolensa ilmastosta. Tapahtuma on levinnyt laajasti maailmalla ja vuonna 2023 siihen osallistui yli 190 maata ja maantieteellistä aluetta. Suomessa Earth houria on vietetty vuodesta 2009 lähtien ja viime vuonna tapahtumaan osallistui yhteensä noin 1,3 miljoonaa suomalaista.

Earth Hour – Anna tunti luonnolle

Earth Hour ei ole pelkästään valojen sammuttamista, vaan tapahtumaan voi osallistua tekemällä mitä tahansa luonnon ja ilmaston kannalta positiivista asiaa yhden tunnin ajan itselle sopivana ajankohtana. Voit antaa tunnin luonnolle esimerkiksi vahvistamalla omaa luontoyhteyttäsi metsäretkellä, ympäristöystävällisellä illallisella tai lisäämällä ymmärrystäsi tutustumalla vaikkapa Earth Hour -kampanjan materiaaleihin. Yksi tunti ei ole paljon, mutta kun saman tekevät miljoonat muut ihmiset ympäri maailmaa vaikutuksista tulee huomattavia. Muistathan myös kertoa omasta Earth Hour teostasi ja näin lisätä tapahtuman vaikuttavuutta.

Päijät-Hämeen liitto mukana Earth Hourissa

Meillä Päijät-Hämeen liitossa haastettiin työtoverit mukaan viettämään Earth Houria. Liiton työntekijät antavat tunnin luonnolle mm. sammuttamalla valoja, viettämällä kynttiläillallisia ja valmistamalla ympäristöystävällisiä aterioita. Tutustu Earth hour materiaaleihin ja haasta työyhteisösi ja läheisesi mukaan tunniksi luonnon puolesta.

Lisätietoa ja hyviä vinkkejä Earth Hourin viettoon löydät osoitteesta: https://wwf.fi/earthhour/

Lisätietoja

Terhi Ahava
projektikoordinaattori
+358 44 770 7314
terhi.ahava@paijat-hame.fi
Kuntien ilmastosuunnitelmat -hanke

Johanna Snell
projektipäällikkö
+358 44 077 3637
johanna.snell(a)paijat-hame.fi
CEI BOOST (Interreg Europe)
Change(K)now! (Interreg Baltic Sea Region)

Maarit Virtanen
projektipäällikkö
+358 44 077 3272
maarit.virtanen(a)paijat-hame.fi
Canemure ja Kuntien ilmastosuunnitelmat -hankkeet