Valitse sivu

Järjestyksessään toinen päijäthämäläisille nuorille suunnattu vaikuttajakoulu käynnistyy tällä viikolla, keskiviikkona 27.9.2023. Hakijoita oli yhteensä 45, joista valittiin 25 päijäthämäläistä toisella asteella opiskelevaa nuorta. Hakijoita oli kattavasti eri puolilta Päijät-Hämettä.  

Valitut ovat toisen asteen opiskelijoita, joilla on kotikunta Päijät-Hämeessä. Valintakriteereinä oli motivoituneisuus, jota arvioitiin sitä mittaavilla kysymyksillä. Hakijalta edellytettiin myös kiinnostuneisuutta yhteiskunnallisiin asioihin, mutta aikaisempaa vaikuttamiskokemusta ei tarvitse olla. 

Syyskuun starttitapaamisessa vaikuttajakoululaiset tutustuvat toisiinsa sekä vaikuttajakoulun konseptiin. Nuoret pääsevät osittain myös itse vaikuttamaan tulevien tapaamisten sisältöihin. Tavoitteena on, että ne palvelevat mahdollisimman hyvin osallistujien kiinnostuksen kohteita. 

Vaikuttajakoulun avaavat maakuntahallituksen puheenjohtaja Pekka Komu ja maakuntajohtaja Niina Pautola-Mol. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan varmasti nuoria kiinnostavaa asiaa, kun ensimmäisen vaikuttajakoulun Päijät-Hämeessä käynyt, nyt Suomen lukiolaisten liiton puheenjohtajana toimiva Ella Siltanen pitää alumnipuheenvuoronsa. 

Vaikuttajakoulua markkinoitiin nuorille sosiaalisessa mediassa, koulukierroksella ja paikallismediassa. 

  • Oli yllättävää, että hakemuksia tuli näinkin paljon ja ympäri Päijät-Hämettä, iloitsee vaikuttajakoulun koordinaattori Jayla Tammiharju. Harmittaa ettemme voineet valita kaikkia hakijoita, ja toivommekin että he, jotka eivät paikkaa nyt saaneet, hakisivat tulevina vuosina uudestaan, jatkaa Tammiharju.  
  • Hakemusten suuri määrä on osoitus siitä, että tämänkaltaista toimintaa tarvitaan ja se kiinnostaa. Hakemuksia lukiessa tuli selväksi, että Päijät-Hämeessä on paljon yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneita nuoria, joiden kiinnostuksen ylläpitoa kannattaa tukea, muistuttaa Tammiharju. 

Vaikuttajakoulun toteuttaa Päijät-Hämeen liitto yhteistyössä Etelä-Suomen Sanomien ja YLE Lahden kanssa. Koordinaattori Jayla Tammiharju on Siltasen lisäksi myös maakuntamme ensimmäisiä vaikuttajakoululaisia. Nyt hän opiskelee kunta- ja aluejohtamista Tampereen yliopistossa hallintotieteiden maisteriohjelmassa.  

  • Kiersin useimmat alueen toisen asteen oppilaitokset markkinoidessamme koulutusta. Oli mahtavaa huomata nuorten kiinnostus ja odotankin innolla ensimmäistä tapaamistamme.  En malta odottaa kuulla enemmän siitä, minkälaisia odotuksia nuorilla on ja lähteä muokkaamaan ohjelmaamme enemmän heidän näköisekseen kertoo Tammiharju.

Lisätietoja 

Jayla Tammiharju 
Vaikuttajakoulun koordinaattori 
+358 44 0773 438 
jayla.tammiharju(a)paijat-hame.fi 

Antti Kalliomaa
edunvalvontajohtaja
+358 40 547 7157
antti.kalliomaa(a)paijat-hame.fi

Edellinen uutinen samasta aiheesta 14.8.2023: Päijät-Hämeessä käynnistyy syksyllä nuorten vaikuttajakoulu