Valitse sivu

Asikkalan, Heinolan, Lahden ja Padasjoen öljylämmityskiinteistöjen asukkaille tarjotaan puhelinneuvontaa. Puhelinneuvonnan aikana on mahdollista saada selkoa seuraaviin asioihin:

  • Ehdotuksen kiinteistöön sopivasta lämmitysjärjestelmästä öljylämmityksen tilalle tai sen rinnalle
  • Karkean kustannusarvion järjestelmästä
  • Arvion mahdollisesta tukimuodosta kotitaloudellesi (kotitalousvähennys, ELYn avustus öljylämmityksestä luopumiselle, ARAn energia-avustus)

Neuvonnan toteutus

Neuvontaa on saatavilla tammi-maaliskuussa 2021, mutta kuitenkin vain siihen asti kuin hankkeen puhelinneuvontaan varatut määrärahat riittävät. Puhelinneuvontaan voi soittaa päivystysaikana tai varata itselleen sopivan soittoajan. Päivystysajat ilmenevät liitteenä olevista kalentereista. Varattaviin aikoihin voi tulla joitain muutoksia. Soittoajan voi varata alla olevasta linkistä tai päivystysaikana myös suoraan neuvojalta. Puhelinneuvonnan hoitaa Ramboll Finland Oy:n ammattilaistiimi. Neuvontapuhelu on maksuton, puhelusta menee normaali paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu.

Puhelinneuvontaa on mahdollista saada yhden kerran / kotitalous ja sen kesto on maksimissaan yhden tunnin. Ohjeistuksen saa vain puhelimitse, joten on hyvä valmistautua tekemään puhelun aikana muistiinpanoja. Neuvonnan saamisen ehtona on, että asukkaalla on käytössään öljylämmitteinen kiinteistö Asikkalassa, Heinolassa, Lahdessa tai Padasjoella.

Puhelinneuvontaa saa soittamalla puhelinneuvonnan päivystysnumeroon 020 755 6557 puhelinpäivystyksen aikana, tai varaamalla erillisen soittoajan ja soittamalla päivystysnumeroon varaamanasi aikana. (Huom! mikäli olet varannut soittoajan, neuvoja ei soita, vaan sinun tulee itse soittaa.) Soittoajan voi varata joko Doodle-kalenterin linkistä tai soittamalla puhelinpäivystykseen päivystyksen aikana. Mikäli numero on soittaessa varattu, yritä hetken kuluttua uudelleen. Päivystysajat ovat 1.-12.3. ma, ke ja pe klo 9-12 ja 15.-25.3. ma, ke ja to klo 9-12.

Katso tästä tarkemmat ohjeet ja kalenterit (pdf)
Doodle-kalenteri linkki: https://doodle.com/poll/455kmd8bb4t4t88n?utm_source=poll&utm_medium=link

Puhelinneuvonta on osa Kestävät vaihtoehdot öljylämmitykselle -hanketta, jonka rahoittaa Ympäristöministeriö. Hanke on Päijät-Hämeen liiton koordinoima, mukana ovat Asikkala, Heinola, Lahti, Padasjoki sekä Päijät-Hämeen pelastuslaitos. Lisätietoja hankesivuilta.

Lisätiedot:
Johanna Snell
Projektikoordinaattori
johanna.snell(a)paijat-hame.fi