Valitse sivu

Opetushallitus on myöntänyt Päijät-Hämeen Vaikuttajakoululle 60 000 euron Erasmus+ hankeavustuksen. Rahoitus on tarkoitettu vuoden 2024 keväälle, jolloin rahoituksen tuella voidaan rahoittaa vaikuttajakoulun tapahtumia. Hankeavustuksessa ei ole omavastuuosuutta ja hanke hyväksyttiin pistemäärällä 90/100. Yhtenä merkittävänä ratkaisevana asiana on, että rahoituksen tuella päästään toteuttamaan ekskursio Brysseliin, jossa tarkoituksena on tutustua eri Euroopan unionin toimielimiin.

Päijät-Hämeen Vaikuttajakoulu on syksyn aikana tutustunut paikallishallintoon, aluekehittämiseen, hyvinvointialueisiin sekä eduskuntaan. Tapahtumat on ollut nuorten mukaan kiinnostavia ja opettavaisia. Päijät-Hämeen Vaikuttajakoulu pyrkii kaikessa toiminnassaan edistämään nuorten osallisuutta ja demokratiataitoja. Päijät-Hämeen Vaikuttajakoulu koostuu 25 päijäthämäläisestä noin 16-19 -vuotiaasta nuoresta.

Keväällä hankerahoituksen tuella tutustumme presidentti-instituutioon, mediaan, TKI-toimintaan, eurovaaleihin, taiteeseen ja kulttuuriin sekä Euroopan unioniin. Hankerahoitus mahdollistaa Päijät-Hämeen Vaikuttajakoululle paljon mahdollisuuksia erityisesti liikkuvuuden kautta. Päijät-Hämeen Vaikuttajakoulun koordinaattori on innoissaan myönnetystä hankerahoituksesta.

  • On valtavan hienoa pystyä mahdollistamaan maakunnan nuorille paikka, jossa kehittää omia ensiaskelia asiantuntijuuteen. Hankerahoitus mahdollistaa meille vaikuttavan vaikuttajakoulun ja tietty toivon, että tapaamiset innostaisi joitain nuoria hakeutumaan erilaisiin vaikuttamistehtäviin tulevaisuudessa, kertoo Päijät-Hämeen Vaikuttajakoulun koordinaattori Jayla Tammiharju.

Ensikertalainen vastuussa hankehakemuksesta

Nuorten osallisuuden lisääminen ja sellaisen areenan luominen, jossa nuoret pääsevät itse olemaan suorassa kontaktissa päättäjien kanssa, on tärkeää. Erasmus+ hankerahoitus osoittaa sen, että nuorten osallisuuden eteen töiden tekeminen on alueellisestikin kannustettavaa. Hankehakemuksesta vastasi kesällä Päijät-Hämeen liitossa harjoittelijana ollut Päijät-Hämeen Vaikuttajakoulun koordinaattori ensikertalaisena.

  • Oli kyllä luoton osoitus liitolta, että sain ensikertalaisena vastuun hankehakemuksesta. Se on mielestäni tässä yhteydessä hieno juttu, että vaikuttajakoulu toteuttaa tällaista nuorelta-nuorelle -konseptia. Korvaamatonta apua sai tiimiltä aina tarvittaessa, mutta kokoajan kollegat kannustivat, että hyvin se menee. Ja niinhän se nyt sitten menikin, toteaa koordinaattori Jayla.

Loppu vuoden ajan Päijät-Hämeen Vaikuttajakoulu suunnittelee ensi vuoden tapaamisia sekä tulevaa Brysselin matkaa.

Lisätietoja:

Jayla Tammiharju
Päijät-Hämeen Vaikuttajakoulun koordinaattori
044 077 3438
jayla.tammiharju@paijat-hame.fi
Instagram: @phvaikuttajakoulu